2014-05-02 14:54:50• hírek • Szatmar.ro

Szatmárnémetiben elstartolt a tizedik Erdély Kupa

Nagy Szabolcs
Nagy Szabolcs

Kereskényi Gábor képviselő, a román képviselőház oktatási-, ifjúsági- és sportbizottságának tagja, Nagy Szabolcs képviselőjelölt és Vincze Lóránt EP-képviselőjelölt jelenlétében nyitották meg a jubileumi, tizedik Erdély Kupa keretében megrendezett Országos Középiskolás Labdarúgó Tornát Szatmárnémetiben péntek délelőtt.

A tornát a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum társszervezésében rendezik meg a hétvégén, tíz csapat szereplésével. Az Erdély Kupa a játékon, a megméretkezésen túl kiváló lehetőséget biztosít az erdélyi iskolákban tanuló magyar diákok számára, hogy egymást megismerjék, szoros kapcsolatot alakítsanak ki, megismerjék a helyi és környéki jellegzetességeket, valamint a fair play, a mozgás, az egészséges életmód fontosságát tudatosítja bennük.

„Nemcsak azért gratulálok, mert sikeres csapatok vagytok, nemcsak azért, mert győztesek viszik haza ezeket a kupákat, hanem mert részei vagytok egy közösségnek, amelynek tagjai a sport révén egymásra találtak. De azért is, mert eljutottatok Szatmárnémetibe, egy közösségbe, amelyet alkalmatok lesz megismerni, barátokat szerezhettek, és megismerhetitek ezt a gyönyörű vidéket" - mondta Vincze Loránt EP-képviselőjelölt a nyitóeseményen.

Kereskényi Gábor képviselő is ezt a gondolatmenetet erősítette meg, amikor kifejtette, hogy ebben a versenyben nem annyira a győztesek, mint amennyire maga a játék élménye és egymás megismerése a fontos momentum. „Mivel sportról van szó, azonnal eszünkbe jut a fair-play fogalma. Én most egy olyan versenyre készülök - ugyebár a 2-es képviselői körzetbe van előrehozott választás -, amelyben szükségem lesz ugyanerre, s szívesen elhoznám ide az ellenfeleimet, hogy megtanulják,  mi az a sportszerűség, s alkalmazzák ezt a politikában is" - mutatott rá Nagy Szabolcs a sportszerűség politikabeli fontosságára.

A kupát egyébként az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Ifjúsági Főosztálya tíz évvel ezelőtt azt követően hozta létre, hogy az iskolák, testnevelő tanárok hiányoltak egy olyan erdélyi sporteseményt, amelyen a magyar tannyelvű gimnáziumok diákjai megmutathatják tehetségüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: